Ik ‘moet’ helemaal niets!

De oneindige to-do list…

Nog even een mail naar die persoon sturen en een mail van een ander persoon beantwoorden. Sporten. Een gemiste oproep terugbellen. Kat eten geven. Facebook checken. Huiswerk maken. Theoretisch rijbewijs halen. (staat dat er niet al 1,5 jaar op? Geen prioriteit = gebeurt niet). Kamer opruimen. Agenda bijhouden. Eten. Ohja, dat ook nog. Zou een mens nog bijna vergeten. Even tijd vrijmaken voor vrienden en familie, en dan realiseren dat dat veel te lang geleden was maar zo ongelooflijk veel deugd doet. Proberen te ontspannen. Ja, zelf dat lijkt al een ding dat “moet” gebeuren. Blogpost schrijven. Oef. Gelukkig staat er nog iets leuks tussen om te doen.

Het leven is één grote to-do list. Alles ‘moet’ gebeuren. Niets lijkt nog spontaan te zijn op een dag. Eerst moet die lijst afgewerkt zijn…Is het eigenlijk wel mogelijk om deze ooit af te maken?

Het leven kan behoorlijk overweldigend zijn. Overweldigend leuk, druk, vervelend, mooi,…dat maak je zelf maar uit. In zowel positieve als in negatieve zin, het wordt soms gewoon even te veel. Zonder dat je het doorhad en ook als je alles heel goed in handen leek te hebben. Zowel volgens je planning, als mentaal. Ik kan over mezelf, als student en actief vrijwillig werker van drie verschillende organisaties, wel zeggen dat mijn agenda regelmatig overloopt. En zo mag het effectief zijn of puur zo lijken, ik weet bijna zeker dat jij het ook zo aanvoelt. Iedereen is druk, druk en nog eens druk. Ieders leven in aan de lopende band ‘ingepland’ met zaken. Toch niet normaal dat het niet lukt om met een groep mensen af te spreken in een weekend in november waar werkelijk iedereen vrij heeft?

En hoe komt dat? Het is onze eigen dikke schuld. Nog een social media kanaal erbij, een extra hobby en een afspraakje met een vriendin omdat je toch nog ergens een gaatje vond. En dat gaat zeker en vast geen probleem zijn! Tot op het moment zelf…lijk je van gekkigheid niet meer te weten wat eerst gedaan.

Het begint op een bijna levensstijl te lijken. Ik heb er geen oordeel over. Ik doe het zelf ook. Het gebeurd en het gebeurd elke dag opnieuw. Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil doen, hoe meer ik aan mijn hoofd begin te krijgen. En ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als nu.

En weet je wat? Er zullen altijd wel taken op je liggen te wachten. Die to-do list is maar een blaadje papier en dat blaadje ligt er morgen nog.

…die kamer kan je nu wel gaan zitten opruimen, volgende week is het toch weer een troep. Dan maar ineens volgende week alles in één keer…

…huiswerk klaar? Straks in de les krijg je drie gloednieuwe toetsen aangekondigd!

….absoluut nog MOETEN sporten? Fine, doe maar. Je zal 0,185 kg afgevallen zijn. Laat al maar…

Altijd met alles ‘klaar’ zijn, op alles voorbereid zijn, dat is onmogelijk. En das dik oké! Geniet van het moment, kijk even naar de mensen om je heen, sluit je ogen, adem in, adem uit en RUST. Alles komt in orde. Het meeste zelfs nog vanzelf. Echt waar. Die to-do list zal er altijd blijven en die gaan wij vandaag maar eens lekker negeren!

Zoek de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken, de dingen die niet in een to-do list thuishoren. Zonder deadlines, zonder verplichtingen. Ga naar de mensen die je liefhebt en vertel hen dat je hen doodgraag ziet. Dat stond vast niet op je to-do list. Doe het toch maar.

 

Veel liefs,

Stien

 

 

Gepubliceerd door Stravelien

Ik ben Stien, 20 jaar jong en vul mijn dagen met studeren, lopen, vrienden, reizen en gezelligheid. Ik ben jong & gelukkig en dat geluk wil ik met iedereen delen! Enjoy reading!

One thought on “Ik ‘moet’ helemaal niets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: