HOERA! Mijn blog bestaat vandaag exact één maand. Op 7 augustus 2017 schreef ik mijn eerste artikel waarin in jullie verwelkomde op Stravelien.com en twee dagen later ging ook mijn facebooklpagina online. Tijd voor een dosis zelfreflectie! De titel laat al blijken waarover ik het vandaag met jullie wil gaan hebben. Een vraag die mij al een aantal keer gesteld is en waar ik graag iets dieper op in zou willen gaan. Want dat bloggen, daar zat ik al langer mee in mijn hoofd.

love blogging

Ik denk dat ik een jaar of veertien geweest moet zijn toen ik de blogwereld ontdekte. Hoe ik daar in geraakt ben en wat voor blogposts ik als eerste las, is mij ontgaan. Als internetverslaafde (want laten we wel wezen, dat is iedereen tegenwoordig, je hebt alleen mensen die het willen toegeven en mensen die het niet willen toegeven, simple as that), ik als internetverslaafde, struinde maar al te graag het internet af naar van alles en nog wat waar ik op dat moment interesse in had. Die interessegebieden lagen op dat moment aan de andere kant dan die van op dit moment, dus ook het soort blogs dat ik las. Ik ging meer en meer op zoek naar goed geschreven teksten. Naar onderwerpen waar ik iets mee was.

Rond mijn zestiende levensjaar begon het te kriebelen om zelf zoiets te doen. Allemaal leuk en wel, die teksten van een ander. Maar ik wilde dat liever zélf schrijven. Ik had alleen nog een goed concept nodig.

De afgelopen twee jaar heb ik enorm veel gelezen, de ene blog na de andere afgegaan. Al snel had ik door bij wat voor soort teksten ik bleef hangen, en bij dewelke ik wegklikte. Ik was niet langer geïnteresseerd in vlogs van meiden die hun hele o zo interessante leven, inclusief huisdieren, hun persoonlijke problemen en elke maaltijd van de dag online gooien, elke dag opnieuw afkwamen met hoe #healthy eiwitshakes en hoe groot hun make-up stash wel niet zijn. Ik was niet meer geïnteresseerd in beauty- en fashionblogs

In wat dan wel? In persoonlijke verhalen, in ervaringen van jonge mensen. In reisverslagen. In goed opgebouwde, niet al te oordelende teksten over een bepaalde kijk op zaken als actualiteit, jongeren, social media. Alledaagse dingen zoals tijdsdruk, vooroordelen, maar ook studies, boeken en films.

Toen ik in Amerika was werd mij duidelijk dat dit iets voor mij zou zijn. Het volledige plaatje. Bloggen is namelijk veel meer dan alleen schrijven. Ik heb redelijk lang gewacht met het maken van deze beslissing. Ik wilde zeker zijn van mijn keuze. Ik zocht naar een goed concept en kwam in eerste instantie uit op reizen. Eind juni, vlak voordat ik naar Spanje vertrok voor vijf weken, maakte ik deze blog. Ik bedacht een domeinnaam, een introductie en een eerste artikel. Helaas heb ik hier in Spanje zelf niets meer mee gedaan en schoof ik deze plannen door tot ik terug thuis zou zijn. Dat is wel een tip die ik kan meegeven aan toekomstige bloggers; rek er tijd voor uit de eerste we(e)k(en). Die tijd kost het nu eenmaal. Om foto’s te maken, om een lay-out te maken, om een facebookpagina te maken en te onderhouden. De eerste weken leek ik aan iets heel tijdslopend te beginnen…

Ondertussen zijn we een maand verder en vind ik het alleen maar leuker geworden. Ik heb eindelijk een plekje op het net waar ik mee kan doen wat ik wil. Mensen kunnen iets van me lezen als ze dat willen, en wegklikken als het niet hun ding is.

En ik? Ik blijf gewoon met alle liefde en plezier doorschrijven. En dat is ook meteen de reden dat ik deze blog ben begonnen.

Liefs,

Stien

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s