Mijn eigen favoriete blogposts

Ik ben ondertussen meer dan een maand met heel veel plezier bezig met mijn blog en vanaf het aller vroegste begin was voor mij één ding heel duidelijk: Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Ik heb niet enkel in mijn hoofd maar ook op papier een planning speciaal voor mijn blog, maar dat is voor mezelf meet een visueel iets en een streefdoel dan een opgelegde taak. Ik probeer met een bepaalde frequentie te schrijven omdat ik denk dat dit het beste is voor mijn blog. Zeker niet omdat dat van mezelf moet. Want laten we wel wezen en dat ga ik in alle eerlijkheid met jullie delen; dit is voor mij een hobby en dus niet op élk moment prioriteit. Ik wil er vooral even veel plezier aan blijven beleven als dat ik nu doe en daar behoed ik mezelf dan ook voor. Door een dag per week niet te bloggen, en ook af en toe eens alles te laten liggen.

Maar dus. Kwaliteit boven kwantiteit, zoals eerder naar boven gehaald. Dat is voor mij toch wel een belangrijk punt. Ik schrijf over onderwerpen die ikzelf interessant zou vinden om te lezen, laten we het zo verwoorden. Ik wil tijd steken in een tekst, een boodschap overbrengen en na afloop kunnen zeggen dat ik het niet op een andere manier had willen/kunnen verwoorden. Alleen in dat geval, gaat het online. Voor wie of wat zou ik het anders doen? Dan blijft het voor mezelf overzichtelijk en komen mensen ook effectief om iets (al dan niet nuttig of interessant, dat maak je zelf maar uit) te lezen. Ik kan alleen maar hopen dat jullie er iets aan hebben.

En soms lukt dat 6x per week. Soms maar 3. Ik schrijf vooruit, soms ook één dag van te voren. Omdat ik nu iets wil posten of nu persé iets kwijt wil. Niet omdat er nog een dag ‘gevuld’ moet worden. Het is mijn streefdoel om elke dag iets van content te voorzien, maar nogmaals: Kwaliteit boven kwantiteit. Liever te weinig dan te veel. Het kan dus best zijn dat er eens een dagje geen inspiratie in mijn hoofd zat en er bijgevolg niets verschijnt. Jullie overleven wel een dag zonder blogpost van mij neem ik aan. Zo niet, het internet staat er vol van. Van duizend en één andere bloggers. Van mensen die nog vele malen beter schrijven dan ik.

Dat gezegd zijnde, ik doe het echt ongelooflijk graag. Het gevoel van een tekst af te hebben waar ik iets in kwijt kon. Een artikel om jullie op te vrolijken. Een artikel over iets waar in mijn ogen te weinig over te lezen valt. Of een prozatekst waar ik trots op ben. Je vindt het hier allemaal….

Of ik mijn eigen teksten de moeite vind om te lezen? Bij sommigen absoluut, bij anderen is dat gevoel minder. Maar vandaag deel ik, van het begin tot nu, 5 blogposts die ikzelf heel graag schreef en nog eens (her)lees.

Als ik er dan echt een paar mag noemen, deze vijf teksten zou je niet mogen missen!

 

“Het leven is één grote to-do list. Alles ‘moet’ gebeuren. Niets lijkt nog spontaan te zijn op een dag. Eerst moet die lijst afgewerkt zijn…Is het eigenlijk wel mogelijk om deze ooit af te maken?”

Een artikel als kreet en uiting van frustratie over dat ene dat ons in ons leven veel te vaak achterna zit, wat ons belemmert om ‘spontaan’ te functioneren. Klink op bovenstaande link en lees er meer over.

 

“We moeten dit doen, we moeten dat doen, we moeten eten, slapen, douchen, opruimen, studeren, 500 hobby’s hebben, naar les gaan, sporten, een vriendenkring onderhouden, samenleven met familie en rekening houden met hun doen en laten, gevoelens en planning.”

 

In deze blogpost toon ik een reportage kleurfotografie die ik een paar maanden geleden maakte. Ik wil graag meer foto’s en reeksen als dit plaatsen op mijn blog en die komen er dan ook aan.

DSC_5344

Chaos is ook een vorm van orde: Een opkikkertje voor iedereen die het kan gebruiken! Gewoon, omdat het dik oké is om niet volgens de regeltjes te leven.

DSC_5694

 

“In de zomer van 2015 vielen de woorden voor het eerst. ‘Even weg’. ‘Even naar het buitenland’. ‘Amerika…’. ‘Uitwisselingsproject…?’”

Ik ben in het najaar van 2016 op uitwisselingsproject vertrokken naar de Verenigde Staten. In dit blogbericht lees je over hoe het allemaal begon en mijn vertrek!

 

StienSchrijft: mijn favoriete rubriek om te schrijven! Hier vind je alle prozaïsche teksten die ik schreef. Dit is er één van…neem gerust een kijkje moest je hier geïnteresseerd in zijn & feedback is altijd welkom! ❤

 

Dat waren ze!

Dan wil ik heel graag iedereen nog eens bedanken die mij tot nu toe heeft geholpen met het opstarten van mijn blog, voor de feedback, alle lezers, iedereen die mij volgt en de lieve reacties! Ik waardeer ze enorm & hoop dat ik jullie in de toekomst kan plezieren met mijn schrijfsels.

Liefs,

Stien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Stravelien

Ik ben Stien, 20 jaar jong en vul mijn dagen met studeren, lopen, vrienden, reizen en gezelligheid. Ik ben jong & gelukkig en dat geluk wil ik met iedereen delen! Enjoy reading!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: