Er staat op een dag behoorlijk veel druk op ons. En dan mag het nog een ‘rustige’ dag zijn, of een doorsnee dag of een gewone school- of werkdag, nog steeds. We ‘moeten’ veel gedaan krijgen op een dag en 80% daarvan zijn verplichtingen of voelen aan als verplichtingen.

Resultaat? Aan het einde van zo’n dag ben je moe, heb je fysiek energie te veel en tegelijkertijd te weinig en ben je mentaal uitgeput. En totaal niet voldaan. Wat was het nut van vandaag? Want het was meer maar eens niet goed genoeg en het kon toch wel beter zeker. We konden een half uur extra sporten, we kunnen nog vijf dingen opsommen die we vandaag van plan waren om te doen en ga zo maar door. Vandaag geef ik je zeven random tips die een mens beter laten voelen en waar je af en toe toch wel waakzaam voor moet zijn…

  1. Maak eens een to-do list niet wat je allemaal nog moet doen vandaag, maar van minstens vijf dingen waar jij ZIN in hebt vandaag. Doe die vijf eerst. Daarna de rest.
  2. Zet jezelf op één. Verlies jezelf niet uit het oog door teveel tegelijkertijd te willen doen, of om een ander te plezieren. Vergeet niet te slapen, vergeet niet te eten. Alles kan wachten. We hebben tijd genoeg. Al lijkt dat in ons hoofd niet zo.
  3. Schrijf elke dag vijf dingen op (of zes, zeven, niemand houdt je tegen…) die vandaag de moeite waard waren.
  4. Ga naar buiten. Wandel, loop, doe iets. Moe? Ga gewoon. Vertrek nu en over een half uur heb je weer energie. Moe of niet. Wat zou je anders doen? Netflixen? Want daar geraak je vooral uitgeslapen van…
  5. Schrijf. Alles waar je aan denk, wat tegen steekt, wat goed gaat. Stippel de reis van je dromen uit. Maak een bucket-list. Of maak een fotoboek van het afgelopen jaar.
  6. Doe elke dag minstens één ding dat vandaag niet op de planning stond, doe iets spontaan, leer iets nieuws. Laat die spontane momenten gebeuren en geef ze tijd. Ze zijn 10x zo waardevol dan je zou denken. Tijdverspilling? Absoluut niet.
  7. zorg voor voldoende YOLO-momentjes. Gewoon, omdat het kan. En omdat het leven zo al kort genoeg is.

Zo! Dit waren ze! Doe jij deze dingen elke dag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s