Hier ben ik weer! Ik heb niet stil gezeten hoor, in tegendeel zelfs, maar besloot vorige week wel even spontaan om een weekje pauze in te lassen voor mijn blog. Moet kunnen, heb ik weer een week aan nieuwe ideeën kunnen verzamelen…Dus bij deze, goeie morgen maandag!

Waar ben ik de afgelopen tijd mee bezig geweest? Om mijn studies heen natuurlijk, heb ik vandaag nog een leuk nieuwtje nieuwtje voor jullie: ik blog tegenwoordig niet enkel en alleen meer voor mijn eigen blog en dus automatisch over alles wat zich in mijn leven afspeelt, sinds kort schrijf ik namelijk ook over het jeugdwerk! Ik ben sinds 2,5 jaar actief binnen het jeugdwerk en omdat dit toch wel bij mijn favoriete bezigheden hoort, vind ik het maar al te leuk om te bloggen over dit onderwerp. Hoe en wat en waarom vertel ik je vandaag!

Ondertussen alweer enkele maanden geleden werd ik door Jonge Helden, de jeugdwerkorganisatie waarbij ik onder andere speelweken begeleid, benaderd met de vraag naar iemand om voor hen te beginnen bloggen en na welgeteld één minuut na te denken, ben ik hier enthousiast op in gegaan. Niet alleen schrijf ik heel graag en probeer ik op die manier, om de zomervakanties heen, mijn steentje bij te dragen aan Jonge Helden, ook ligt het jeugdwerk mij nauw aan het hard. En om dat middels teksten te kunnen overbrengen op andere mensen, al dan niet mede-vrijwilligers van het jeugdwerk, vind ik leuk! Eens per maand zal je op de website van Jonge Helden (http://jongehelden.be/nieuws) een nieuw artikel treffen over telkens een ander aspect binnen het jeugdwerk: de zoektocht naar een ideale speelweek of kamp, een interview met alle soorten vrijwilligers die er bestaan of gewoon mijn afgelopen 2,5 jaar aan ervaring als animator! Geïnteresseerd in dit soort blogposten? Neem een kijkje!

Ik vind goede en toegankelijke jeugdwerkorganisaties voor kinderen echt van groot belang en omdat ik hier zelf als kind best veel herinneringen aan overgehouden heb, is dat extra speciaal om dat nu te kunnen doorgeven aan anderen en hen een toffe week te bezorgen. Sinds ik in juli 2016 mijn stage voor animator behaalde, heb ik regelmatig speelweken gegeven en blijf ik het steeds liever en liever doen.

Het leukste wat er bij zo’n speelweken komt kijken is in de eerste plaats toch wel het feit dat je zelf weer even een hele week mag ‘spelen’ en dingen doen die je niet zo snel doet in het ‘volwassen’ leven. 🙂 Ik moet jullie vast niet vertellen dat ik mij graag tussen een bende kinderen bevind. Ze zijn aanstekelijk in alles wat ze doen en dat geeft veel energie. Maar ook het bedenken van een rode draad en spelblokken, het uitwerken van teamspelen, rolletjes spelen,…horen daar zeker bij. Het toppunt van de hele week blijft toch wel het groepsgevoel dat er ontstaat met het team. De momenten ’s avonds, de vergaderingen, tot zelfs het samen opruimen en koken toe. Zoals je hoort (I mean, leest…) ben ik best wel enthousiast!

Het heeft iets magisch. Animator zijn is verslavend. Moest je plannen hebben om een cursus tot animator te volgen, dan ben je bij deze gewaarschuwd. Maar het is zo zó leuk.

JongeHelden_logofuchsia_0.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s