7x Ik ben een ramp: bloggen, keuzes & vriendschap

Als ik, ter voorbereiding van één of ander gesprek of auditie, de welbekende ‘vragenlijst’ moet invullen is er vermoedelijk één vraag die daar bijna standaard op staat: ‘Beschrijf je sterke punten en werkpunten’. Net als de stelling: ‘waar zie jij jezelf over tien jaar?’, erger ik me weleens aan dit soort, bijna levensvragen om het zo te noemen. Daarnaast kan het ook wel een goede zelfreflectie zijn om eens bij stil te staan. Als ik aan de dingen denk waar ik goed in ben komen daar wellicht een aantal artistieke aspecten in aan bod, vandaag is het tijd om na te denken over alles waar ik…laten we het niet mooier verwoorden dan het is…een regelrechte ramp in ben. Werkpunten? Geen idee. Sommigen waarschijnlijk eerder karaktereigenschappen waar ik mee kan leven of dingen waar niet meteen verandering in zal komen. That’s life. We zijn niet perfect en we doen lang niet alles even goed. Vandaag deel ik jullie zeven zaken waar ík een ramp in ben.

  • Structuur en organisatie. Ze zeggen weleens dat dat de sleutel tot succes is. Laat dat nu net even bij mij ontbreken. Zeker als student kan het wel eens van pas komen, geloof ik. Ik doe mijn best om mijn leven georganiseerd te houden (laten lijken..), maar laten we eerlijk blijven, het is soms één grote wanorde. Of dan doe ik bijvoorbeeld tien dingen tegelijk en heb ik na een dag geen één iets afgerond gekregen. Of vergeet ik die ene mail te beantwoorden, kom ik erachter dat ik opeens al drie weken niet meer gesport terwijl dat écht wel het plan was of ligt mijn treinabonnement nog op de keukentafel wanneer ik op het perron sta. Ik heb een agenda, online agenda, logboek, smartphone, en drie notitieboekjes in omloop die nodig zijn om de deadlines te onthouden die ik moet onthouden. Ben ik de enige?Afbeeldingsresultaten voor chaotisch quotes
  • Vriendschappen onderhouden. Doe maar sociale contacten in het algemeen. Ik kan echt onwaarschijnlijk hard genieten van vrienden om mij heen of van tijd spenderen met mensen waar ik mij goed bij voel, dat geeft mij een gelukzalig gevoel. Maar soms ben ik ook, wanneer ik er niet ben of zelfs wanneer ik fysiek wel aanwezig ben, nogal een afwezig persoon. Ik ben heel graag, maar ook heel goed in alleen zijn en kan mijzelf perfect vermaken zonder anderen om mij heen. Die onafhankelijkheid, zorgt er weleens voor dat ik andere mensen minder snel mis in mijn leven, ofzo. Dan vergeet ik een sms’je van een vriendin te beantwoorden, zit ik met mijn hoofd ergens anders tijdens een gesprek of vergeet ik te bewust genieten van een moment samen. Ik haal meer energie uit alleen zijn. Te chaotisch? Introvert misschien?
  • Talen leren. Hoort niet in dit rijtje thuis, want zo slecht ben ik er niet in. Integendeel, ik doe niet veel dingen liever. Toch vind ik het nogal lachwekkend dat ik op dit moment 5 talen studeer/spreek, maar slechts 2 talen goed, dat ik Frans-Spaans/Spaans-Frans de hele tijd door elkaar haal, dat mijn Spaans mijn Frans aan het voorbij steken is en dat ik in het Engels of Nederlands weleens schrijffouten maak doordat ik de grammatica van de andere taal toepas op het verkeerde moment. Snap je ‘m nog? Ik ga er stiekem vanuit dat het ooit allemaal op zijn plaats valt…
  • Bloggen. Schrijven niet, maar bloggen? De onregelmatigheid van alles wat ik doe in mijn leven zorgt er op zijn minst gezegd voor dat het moeilijk is om een bepaalde frequentie in mijn blog te houden. Tel daarbij dat ik met vlagen meer of minder (lees: geen) inspiratie heb, en je zult begrijpen wat ik bedoel. Een blog onderhouden is meer werk dan op het eerste zicht lijkt. Ik voel me, da die zeven maanden dat Stravelien bestaat en na het publiceren van 87 blogposts, een absolute amateur als het op bloggen aankomt.
  • Keuzes maken. Grotere keuzes, maar evengoed kleinere keuzes. Ik lijk heel vaak voor de keuze tussen twee zaken te staan, waarbij ik oprecht niet meer weet wat ik moet doen. Alsof ik geen duidelijke eigen mening heb, ofzo. Dat gaat van studiekeuzes, tot keuzes binnen mijn eindwerk, tot kleine dingen als waar mijn volgende blogbericht over zal gaan en welke kleren ik zal aandoen op die ene auditie.
  • Rijbewijs halen. Of beter: niet halen. Toen ik, ondertussen alweer bijna twee jaar geleden, mijn theoretisch examen ging afleggen en hier nét niet voor slaagde, heb ik de moed verloren. Sindsdien is het de laatste prioriteit in mijn leven geworden. Ironisch, want ik moest op die leeftijd lachen met jongeren van 20 die er geen op zak hadden. Laat ons zeggen dat ikzelf 25 zal zijn, moest het er ooit nog van komen.
  • Internetgebruik beperken. Het ding is dat ik mij er aan erger wanneer ik mensen in een groep naar hun smartphone zie staren. Feit is ook dat ik te vaak zelf met dat ding in mijn hand rondloop, vaker dan goed voor me is en al helemaal vaker dan mijn principes luiden. Stof om over na te denken.

Dat was ‘m alweer voor vandaag! Tell me…waar ben jij een ramp in?

Liefs,

Stien

Gepubliceerd door Stravelien

Ik ben Stien, 20 jaar jong en vul mijn dagen met studeren, lopen, vrienden, reizen en gezelligheid. Ik ben jong & gelukkig en dat geluk wil ik met iedereen delen! Enjoy reading!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: